Keikkaviikko

Kolmosten ja kakkosten monen lukukauden yhtyemusakurssi huipentui tällä viikolla, kun päästiin esittämään valmis Afrikka-teemainen tiukka setti yhteensä kolme kertaa. Tiistaina joukko oululaisia päiväkotilaisia tuli meidän vieraaksi yliopistolle ja tänään torstaina me roudattiin kamat ja spektaakkelimme Oulun sairaalakoululle ja lastenkirurgian poliklinikalle. Yleisö oli oikein kiitollista ja lähti hienosti mukaan, lisätilaustakin tällasille jutuille ois kuulemma vaikka kuinka! Nää on näitä hienoja hetkiä mukolaisen arjessa, ku tietää saavansa opintopisteitä kirahvinpyllytanssista. Palakittee!

Alkuvuoden kuulumisia

Hoi!

Atk-neronne selätti vihdoin blogia koskevat ongelmat ja hyvä niin, sillä alkuvuoden tapahtumista on paljon kerrottavaa!

Ensinnä: Mukavan mökkireissu.
Parikymmentä rohkeaa mukolaista matkasi tammikuiseksi viikonlopuksi Syötteelle mökkeilemään, hiihtämään, laskettelemaan ja lillumaan porealtaaseen (Insta: #onneksporeilee). Kyllä: kun Mukava vuokraa mökin, kuuluu siihen vähintään yks poreallas! Pääjärjestäjänä tällä ekskursiolla toimi Riku aka Ricardo Fantastico, jota onki kiitelty hienosta reissusta ahkerasti.

Riku ja Möggi_(aika)_taulu

Ja voi että meillä oli mukavaa! Lasketteluhommat suju mukavasti lauhalla säällä, vaikka porukan varusteille pitiki päivän jälkeen varata oma saunavuoro kuivumista varten. Rinnereissulla ehkä eniten täpinöissä oli Alisa, jolla ei lapintytölle epätyypillisesti ollu juurikaan laskettelukokemusta.

Mielissää!

Mökin sisällä elämä oli muikeaa. Kitara soi ja lautapelit oli kovassa käytössä. Intoutupa Kata vetämään joogatuokiotaki. Koska Ricardo on niin Fantastico, kuulu mökin varusteluun myös videotykki valkokankaineen. Sen kanssa päästiinki oleellisuuksien äärelle elikkä animaatioelokuvien katseluun. Sunnuntaiaamu ja Frozen möksällä mukolaisten kanssa, aika parasta.

Jukan ja Mikon herkkä hetki

Jotku joogas…

… jotku keskitty olennaiseen!

Merin, Annan ja Vernan sunnuntaiaamu

Jeeeeee!

Mökkireissun jälkeen hallituslaisten seuraavat matkat suuntautu edustus- ja kouluttautumismielessä Educa-messuille ja SOOLin järjestämiin koulutuksiin. Nämä tilaisuudet on aina mahtavia mahollisuuksia verkostoitua muitten opeopiskelijoitten kanssa, saada uusia ideoita ja kyselle mielipiteitä muilta. SOOLin kautta pääsee myös vaikuttamaan!

Raha-Laura, Pj-Tuuli, allekirjoittanut ja Bile-Riku edustamassa Helsingissä

Hallituksesta (konsakiireinen Alisa poislukien) saatiin myös otettua viralliset kuvat! Alla niiden ehkä parasta antia. Yksilökuvat löytyy hallituksen esittelysivulta.

Viimeisin ekskuriso suuntautu Turkuun. Sinne SOOLin Talvipäiviä viettämään matkusti 13 urheaa ja Instagramista päätellen hauskaa oli! Kurkkaappa sen puolelle, Mukavary-tilin kautta löytää monen mukolaisen tileille ja TP-kuulumisia ihmettelemään. Kannattaa myös tsekata #tp2015 ja päätellä sieltä, mitä tulee ku laitetaan 1900 opeopiskelijaa viikonlopuksi samaan pitäjään bailaamaan. Ens vuonna ne kinkerit onki sitte Rovaniemellä, eli melkein kotikentällä! Toivotaan, että mukolaisia lähtee sinne mukaan ennätysmäärä!

Siinäpä kohokohtia vuoden kahelta ekalta kuukaudelta! Viikottaisia tapahtumia voi näppärimmin seurata Instassa, edellämainitulla tilillä. Lähiviikkoina luvassa on Open Stagea, bileitä ja hallituksen yleistä häärimistä!

Jee!

/ Taava

Jälleen uusi lukuvuosi polkaistu käyntiin!

Yliopiston päädyssä käy taas tuttu kuhina, kun kasvatustieteiden tiedekunnan uutta lukuvuotta nyt käyty hiukan yli kuukauden verran. Muko on toivottanut tervetulleeksi uudet fuksit ja kandiseminaarissa tutustutaan jo täyttä häkää tieteellisen kirjoittamisen maailmaan.

Mukava ry:ssä on tapahtunut pieniä muutoksia. Koposopovastaavamme Tatu lähti vaihtoon ja Sool-vastaavamme Niko taas hakemaan työkokemusta muilta mailta. Tatun hommia hallituskauden loppuun hoitaa kansainvälisyysvastaava Tuuli ja allekirjoittanut lupaa toimia linkkinä opeopiskelijoiden liittoon. Hallitus kokoontuu syksyllä vanhaan malliin, kerran kuussa. Saa nähdä, saadaanko tämän syksyn puolella jopa joku kiltahuoneen tapainen käyttöön.

Mukon syksyssä tapahtuu myös monenlaista varsinaisen opiskelun ulkopuolella. Tulossa on yhteistä leffailtaa ja Muko Unplugged -keikkailtaa, pikkujouluja unohtamatta. Käytävillä ja soittokopeissa kiertää myös huhu, jonka mukaan uusi (=toinen) haalarimerkki näkisi päivänvalon tällä lukukaudella…! Syksyn aikana mietitään myös kevään kuvioita. Hallitukseen tullaan taas kosiskelemaan uusia reippaita toimijoita, joilla olisi kiinnostusta killan pyörittämiseen ja koko Mukon asioista keskustelemiseen. Mikäli intoa riittää, ota ihmeessä yhteyttä!

Opiskelun intoa, rauhaa, rakkautta ja neonkeltaista syksyä,
Pj-Taava

Wappu on jo pelottavan lähellä!

Sekä muita kevätkuulumisia.

Mukolla on ollut vilkas kevät, tai ainakin itsestäni tuntuu siltä. Kouluhommia vielä riittää, ensi viikolla täytyisi suoriutua pianon vapaasäestyksen tentistä ja puuhata inventio valmiiksi. Sitä ennen kerkeää onneksi viettää muutaman päivän Wappua! Aattona Mukava ry perustaa uuden mukonsisäisen perinteen(?) ja järkkää jäsenilleen saunapirskeet.

Wappuun liittyen on ollut hauskaa ja vähän haikeaa tehdä sivuhuomio, että mukolaiset opiskelijat ajautuvat edelleen lämpimänä kevätiltana illanviettoon ”Mukon” rantaan, eli vanhan opiskelurakennuksemme kupeeseen Maunonkadulle. Ja onhan sinne välillä ikävä!

Perinteinen Mukonrannan alkuilta Wappuviikolla, Wappua ja kanssaopiskelijoita odotellaan saapuvaksi.

Opiskelijoiden keskuudessa herätettiin myös hämmennystä kajoamalla perinteisiin ja muuttamalla Mukarockin nimi Stargate-hengessä MukÅrockiksi. Mukastahan ei Oulussa muussa yhteydessä juuri puhuta, joten tapahtuman nimeä päätettiin pohtia tarkemmin. Å åtettiin lainaan länsinaapurista ja näin muodostui hybridinimi, joka kirjoitusasultaan on kivasti lähes sama kuin vanha, mutta ääntyy mukOna! Tässä Egoboost -nimisen bändin meininkiä Mukårockista. Nolosti video menee vähän mainostuksen puolelle, sillä itse olen bassossa. En kuitenkaan löytänyt videoita muista esityksistä, syvimmät pahoittelut. 😦

Muutoin luennot alkavatkin olla melkolailla paketissa tältä lukuvuodelta. Ensi syksynä onkin vuorossa juhlava koulunaloitus, kun saadaan parin vuoden jälkeen jatkaa samassa paikassa opiskelua, mihin syksyllä jäätiin!

Terkuin, Tatu – koulutus- ja sosiaalipoliittinen vastaava.

PS: AALTONEEEN!